image

TAO támogatás elektromos és plug-in hibrid járművekre

Válasszon vállalkozása számára egy új elektromos vagy plug-in hibrid hajtású Renault modellt.

 • Elektromos
Kangoo E-Tech Electric
Kezdő listaár 8 050 000 Ft

Az alábbi példában egy Master E-TECH Electric-n keresztül mutatjuk be a TAO kedvezményt. A folyamatok és feltételek minden elektromos kishaszonjármű esetében megegyeznek.

 

 • Vásároljon Renault MEGANE Grandtour plug-in hibrid autót, akár több millió Ft TAO támogatással!

Elektromos autó támogatás

Céges ügyfélként Önnek lehetősége van arra hogy jelentősen olcsóbban juthasson teljesen elektromos haszonjárműhöz.

Fontos tisztázni, hogy EZ NEM PÁLYÁZAT! Ugyan meg kell felelni néhány feltételnek, de ezt már az auditor cég ellenőrzi. Illetve a legfőbb alapfeltétel, hogy vállalkozásának rendelkeznie kell (bérletben vagy saját tulajdonként) egy hagyományos belső égésű motoros járművel.
A folyamat egyszerű, nem jár több hónapos pályázati procedúrával, így a feltételek teljesülésével akár napok alatt lebonyolítható!
Kizárólag 3 dokumentum ( 2 ajánlat és adásvételi szerződés), illetve a használatban lévő hagyományos jármű megléte szükséges!
A kedvezményt  CSAK társasági adókörben adózok tudják igénybe venni!TAO törvény (Társasági Adó Törvény)

Az 1996. évi LXXXI törvényben és a 176/2017 (VII.4) Kormányrendeletben meghatározott tartalmi követelmények figyelembe vételével az Ön vállalata, és a tanúsítványt készítő együttműködő partnerünk között létrejött megállapodás után a tanúsító cég elvégzi az auditot, majd kiszámolja a leírható adó mértékét, melyet a befizetendő társasági adóban lehet érvényesíteni. A leírható adó mértéke függ a vállalkozás Magyarországon belüli területi illetékességétől és számviteli kategóriájától illetve a vásárolandó elektromos jármű és vásárlási opcióként szóba jöhető azonos kategóriájú és felszereltségű jármű vételár különbözetétől.

Miket érdemes figyelembe venni?

A leírható adó megállapítása során figyelembe kell venni a vállalat Magyarországon belüli földrajzi elhelyezkedését, illetve számításba kell venni a megvásárolni kívánt elektromos (vagy plug-in hibrid) meghajtású autó vételárának és robbanómotoros jármű vételárának különbözetét.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Renault Clio ZEN és Renault ZOE Zen elektromos autó ára TAO kedvezménnyel.

Mit is jelent ez pontosan?

A támogatás igénybevételéhez már rendelkezni kell a cég könyveiben hagyományos robbanómotoros járművel, de minimum bérelt és a támogatás igénybevevője által tankolt járművel.
Ezek után adódik a döntési helyzet hogy az ügyfél választhatna egy ugyanilyen hagyományos robbanómotoros járművet vagy magasabb bekerülési értéken egy 100%-ig elektromos járművet.
Ekkor lép képbe a támogatás azzal, hogy a magasabb bekerülésű, pl. Renault Master E-TECH Electric és a másik ajánlatban szereplő azonos felszereltségű és teljesítményű pl. Renault Master nettó vételár különbsége lesz a jogszabályban megfogalmazott beruházási összeg.
Ez alapján fogja a kedves vállalati ügyfél cége számviteli kategóriájának és a jogszabályi területi hatály szerinti TAO támogatási összeget igénybe venni, aminek érvényesítéséhez kell a tanúsító cég általi energetikai audit (elő- és utóaudit) és adóigazolás.

Mit jelent ez pontosan?

 

 • Kisvállalkozás esetén akár az összeg 65%-a is támogatható, ez összesen 8 030 000 Ft-ot
  (bruttó: 10 199 000 Ft) jelent.
 • Középvállalkozás esetén akár az összeg 55%-a is támogatható, ez szám szerint 6 795 000 Ft-ot
  (bruttó: 8 630 000 Ft) jelent.
 • Nagyvállalkozás esetén akár az összeg 45%-a is támogatható, ez összesen 5 559 000 Ft -ot
  (bruttó: 7 060 000 Ft) jelent.

Így egy Master E-TECH Electric támogatás igénybevételével máris sokkal kedvezőbben az Öné lehet! A támogatás így ebben az esetben azért jár, mivel kimutathatóan és igazolhatóan csökken a vállalkozás járulékos költsége a járművet illetően, csökken a károsanyagkibocsátása, valamint a végső-energiafelhasználás is csökken. Ezen felül további megtakarításokat is jelent egy elektromos autó, hiszen a karbantartási költségek is sokkal alacsonyabbak, ingyen parkolhat, cégautó kedvezmény és még sorolhatnánk.

TAO támogatás feltételei

Új Renault ZOE

A kedvezmény igénybevétele és esetleges kizáró okok

A kedvezmény igénybevételéhez alapinformációként meg kell adni a két jármű paramétereit, azoknak üzemanyag (illetve áram) fogyasztásait. Továbbá szükséges megadni üzemeltetői információkat is.

 

Adókedvezmény mértéke:


Az adókedvezmény kisvállalkozások esetén 20, míg középvállalkozások esetében 10 százalékponttal növelhető a felsorolt mértékeken felül.

 • Közép-Magyarország: Kormányrendelet szerint nem támogatható településeken: 30% Kormányrendelet szerint támogatható településeken: 35 %
 • Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl régiókban a kedvezmény mértéke 45%

 

Továbbá, fontos információ, hogy a támogatás összege nem haladhatja meg a 15 millió Eurónak megfelelő Forint összeget! Az igénybevételre 6 év áll rendelkezésre. „Szokásos piaci áron” kell az elszámolható költségeket figyelembe venni. A beruházás, illetve felújítás során beszerzett eszközt a vállalkozásnak legalább 5 évig üzemeltetnie, illetve használnia kell azt (A céges autóként való használat természetesen ebbe bele tartozik)!


A kedvezmény igénybevételét kizáró okok:

 

 • Nyilvántartott tartozással rendelkezik a vállalkozás
 • A NAV bejelentéssel kapcsolatos hiányosságok miatt mulasztási bírsággal sújtja a vállalatot.
 • Ha a vállalkozás nem rendelkezik energetikai auditori igazolással, illetve azoknak feltételeit megszegi
 • Ha a vállalkozás felszámolási eljárás alatt áll
 • Ha a vállalkozás olyan felszólítással rendelkezik, amely korábban igénybe vett támogatást jogtalannak ítél.

További fontos információk és kötelezettségek a kedvezménnyel kapcsolatban:

 

 • Az adózónak vezetnie kell az üzembe helyezés, illetve a nyilvántartásba vétel pontos időpontját, illetve annak helyét
 • Bekerülési érték és többletköltségek számontartása
 • A kikerülési időpontot, illetve annak pontos okát
 • A NAV az első kedvezmény igénybevételétől számított 3. adóév végéig ellenőrzi a feltételek teljesülését, illetve ellenőrizheti a rendeltetés szerinti használatot. Különleges esetekben a NAV tarthat további ellenőrzéseket.
 • Az energetikai auditok legalább 3%-nál a MEKH ellenőrzéseket végez és végezhet.

Keresse fel márkakereskedéseinket!

Az itt elérhető minden információ tájékoztató jellegű, és nem minősül jogi, adózási, számviteli vagy bármilyen más tanácsadásnak vagy szolgáltatásnak.  Az információk pontatlanságáért, a tévedésekért, és a támogatási feltételek változásáért, továbbá az itt elérhető információk alapján hozott vagy azokra alapozott üzleti döntésekből eredő károkért a Renault nem vállal felelősséget.  
Renault MASTER E-TECH Electric CO2 kibocsátás g/km: 0. MASTER vegyes fogyasztás l/100 km: 9-10,5; CO2 kibocsátás g/km: 230-277. KANGOO E-TECH Electric vegyes fogyasztás Wh/km: 152; CO2-kibocsátás g/km: 0. Az üzemanyag-fogyasztásra és CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletében előírt WLTP vizsgálati eljárással történt. Az üzemanyag-fogyasztásra és CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletében előírt WLTP vizsgálati eljárással történt. A gépkocsi tényleges fogyasztása eltérhet ezen értékektől a vezetési stílus, a gépkocsi terhelése, az időjárási viszonyok továbbá az útvonalválasztás függvényében. A gépjárművek elérhetősége, a műszaki adatok és megoldások, valamint a felszereltségek országonként eltérhetnek, és bármikor módosíthatók. A feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek és nem minősülnek ajánlattételnek. Részletek a Renault Márkakereskedéseknél! A képek illusztrációk.

A weboldalunk és annak partnerei cookie-kat használnak az oldal látogatottságának és teljesítményének mérésére, személyre szabott vagy földrajzi helyhez kötött reklámok és tartalmak megjelenítése érdekében, és hogy a közösségi hálókon keresztül kapcsolatba léphessünk egymással. Az oldalon található „cookie” menüpontra kattintással bármikor megváltoztathatja a beállításait.

Tudjon meg többet