image

TAO támogatás elektromos és plug-in hibrid járművekre

Válasszon vállalkozása számára egy új elektromos vagy plug-in hibrid hajtású Renault modellt.

Új ZOE
Új ZOE
Kezdő listaár 10 899 000 Ft
Ismerje meg!
 Új CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid
Új CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid
Kezdő listaár 10 749 000 Ft
Ismerje meg!
KANGOO Z.E.
KANGOO Z.E.
Kezdő listaár 7 680 102 Ft
Ismerje meg!
ÚJ MASTER Z.E.
ÚJ MASTER Z.E.
Kezdő listaár 18 390 000 Ft
Ismerje meg!

Az alábbi példában egy Új ZOE-n keresztül mutatjuk be a TAO kedvezményt. A folyamatok és a feltételek minden elektromos és plug-in hibrid jármű esetében megegyeznek.

 

Elektromos autó és plug-in hibrid autó támogatás

Céges ügyfélként Önnek lehetősége van arra hogy jelentősen olcsóbban juthasson teljesen elektromos autóhoz vagy plug-in hibrid járműhöz. 

Fontos tisztázni, hogy EZ NEM PÁLYÁZAT! Ugyan meg kell felelni néhány feltételnek, de ezt már az auditor cég ellenőrzi. Illetve a legfőbb alapfeltétel, hogy vállalkozásának rendelkeznie kell (bérletben vagy saját tulajdonként) egy hagyományos belső égésű motoros járművel.
A folyamat egyszerű, nem jár több hónapos pályázati procedúrával, így a feltételek teljesülésével akár napok alatt lebonyolítható!
Kizárólag 3 dokumentum ( 2 ajánlat és adásvételi szerződés), illetve a használatban lévő hagyományos jármű megléte szükséges!
A kedvezményt  CSAK társasági adókörben adózok tudják igénybe venni!Vásároljon Renault MEGANE Grandtour plug-in hibrid autót, akár több millió Ft TAO támogatással!

TAO törvény (Társasági Adó Törvény)

Az 1996. évi LXXXI törvényben és a 176/2017 (VII.4) Kormányrendeletben meghatározott tartalmi követelmények figyelembe vételével az Ön vállalata, és a tanúsítványt készítő együttműködő partnerünk között létrejött megállapodás után a tanúsító cég elvégzi az auditot, majd kiszámolja a leírható adó mértékét, melyet a befizetendő társasági adóban lehet érvényesíteni. A leírható adó mértéke függ a vállalkozás Magyarországon belüli területi illetékességétől és számviteli kategóriájától illetve a vásárolandó elektromos jármű és vásárlási opcióként szóba jöhető azonos kategóriájú és felszereltségű jármű vételár különbözetétől.

Miket érdemes figyelembe venni?

A leírható adó megállapítása során figyelembe kell venni a vállalat Magyarországon belüli földrajzi elhelyezkedését, illetve számításba kell venni a megvásárolni kívánt elektromos (vagy plug-in hibrid) meghajtású autó vételárának és robbanómotoros jármű vételárának különbözetét.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

 • Renault Clio ZEN és Renault ZOE Zen elektromos autó ára TAO kedvezménnyel.

Mit is jelent ez pontosan?

A támogatás igénybevételéhez már rendelkezni kell a cég könyveiben hagyományos robbanómotoros járművel, de minimum bérelt és a támogatás igénybevevője által tankolt járművel.
Ezek után adódik a döntési helyzet hogy az ügyfél választhatna egy ugyanilyen hagyományos robbanómotoros járművet vagy magasabb bekerülési értéken egy 100%-ig elektromos vagy plug-in hibrid járművet.
Ekkor lép képbe a támogatás azzal, hogy a magasabb bekerülésű, pl. Új Renault ZOE és a másik ajánlatban szereplő azonos felszereltségű és teljesítményű pl. Új Renault CLIO nettó vételár különbsége lesz a jogszabályban megfogalmazott beruházási összeg.
Ez alapján fogja a kedves vállalati ügyfél cége számviteli kategóriájának és a jogszabályi területi hatály szerinti TAO támogatási összeget igénybe venni, aminek érvényesítéséhez kell a tanúsító cég általi energetikai audit (elő- és utóaudit) és adóigazolás.

Mit jelent ez pontosan?

 

 • Kisvállalkozás esetén akár az összeg 65%-a is támogatható, ez összesen 4 387 000 Ft-ot
  (nettó 3 448 505 Ft) jelent.
 • Középvállalkozás esetén akár az összeg 55%-a is támogatható, ez szám szerint 3 712 500 Ft-ot
  (nettó: 2 917 966 Ft) jelent.
 • Nagyvállalkozás esetén akár az összeg 45%-a is támogatható, ez összesen 3 037 500 Ft-ot
  (nettó: 2 387 427 Ft) jelent.

Így egy Új ZOE támogatás igénybevételével máris sokkal kedvezőbben az Öné lehet! A támogatás így ebben az esetben azért jár, mivel kimutathatóan és igazolhatóan csökken a vállalkozás járulékos költsége a járművet illetően, csökken a károsanyagkibocsátása, valamint a végső-energiafelhasználás is csökken. Ezen felül további megtakarításokat is jelent egy elektromos autó, hiszen a karbantartási költségek is sokkal alacsonyabbak, ingyen parkolhat, cégautó kedvezmény és még sorolhatnánk.

TAO támogatás feltételei

 • Új Renault ZOE

A kedvezmény igénybevétele és esetleges kizáró okok

A kedvezmény igénybevételéhez alapinformációként meg kell adni a két jármű paramétereit, azoknak üzemanyag (illetve áram) fogyasztásait. Továbbá szükséges megadni üzemeltetői információkat is.

 

Adókedvezmény mértéke:


Az adókedvezmény kisvállalkozások esetén 20, míg középvállalkozások esetében 10 százalékponttal növelhető a felsorolt mértékeken felül.

 • Közép-Magyarország: Kormányrendelet szerint nem támogatható településeken: 30% Kormányrendelet szerint támogatható településeken: 35 %
 • Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl régiókban a kedvezmény mértéke 45%

 

Továbbá, fontos információ, hogy a támogatás összege nem haladhatja meg a 15 millió Eurónak megfelelő Forint összeget! Az igénybevételre 6 év áll rendelkezésre. „Szokásos piaci áron” kell az elszámolható költségeket figyelembe venni. A beruházás, illetve felújítás során beszerzett eszközt a vállalkozásnak legalább 5 évig üzemeltetnie, illetve használnia kell azt (A céges autóként való használat természetesen ebbe bele tartozik)!


A kedvezmény igénybevételét kizáró okok:

 

 • Nyilvántartott tartozással rendelkezik a vállalkozás
 • A NAV bejelentéssel kapcsolatos hiányosságok miatt mulasztási bírsággal sújtja a vállalatot.
 • Ha a vállalkozás nem rendelkezik energetikai auditori igazolással, illetve azoknak feltételeit megszegi
 • Ha a vállalkozás felszámolási eljárás alatt áll
 • Ha a vállalkozás olyan felszólítással rendelkezik, amely korábban igénybe vett támogatást jogtalannak ítél.

További fontos információk és kötelezettségek a kedvezménnyel kapcsolatban:

 

 • Az adózónak vezetnie kell az üzembe helyezés, illetve a nyilvántartásba vétel pontos időpontját, illetve annak helyét
 • Bekerülési érték és többletköltségek számontartása
 • A kikerülési időpontot, illetve annak pontos okát
 • A NAV az első kedvezmény igénybevételétől számított 3. adóév végéig ellenőrzi a feltételek teljesülését, illetve ellenőrizheti a rendeltetés szerinti használatot. Különleges esetekben a NAV tarthat további ellenőrzéseket.
 • Az energetikai auditok legalább 3%-nál a MEKH ellenőrzéseket végez és végezhet.

Keresse fel márkakereskedéseinket!

Az itt elérhető minden információ tájékoztató jellegű, és nem minősül jogi, adózási, számviteli vagy bármilyen más tanácsadásnak vagy szolgáltatásnak.  Az információk pontatlanságáért, a tévedésekért, és a támogatási feltételek változásáért, továbbá az itt elérhető információk alapján hozott vagy azokra alapozott üzleti döntésekből eredő károkért a Renault nem vállal felelősséget.  
Renault CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid 160 vegyes fogyasztás l/100km: 1,5-1,7; CO2-kibocsátás g/km: 32-37; MEGANE Grandtour E-TECH Plug-in Hybrid 160 vegyes fogyasztás l/100km: 1,3-1,6; CO2-kibocsátás g/km: 28-36. Renault ZOE vegyes fogyasztás Wh/km: 169; CO2-kibocsátás g/km: 0. KANGOO Z.E. vegyes fogyasztás Wh/km: 152; CO2-kibocsátás g/km: 0. Az üzemanyag-fogyasztásra és CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletében előírt WLTP vizsgálati eljárással történt. Az üzemanyag-fogyasztásra és CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletében előírt WLTP vizsgálati eljárással történt. A gépkocsi tényleges fogyasztása eltérhet ezen értékektől a vezetési stílus, a gépkocsi terhelése, az időjárási viszonyok továbbá az útvonalválasztás függvényében. A gépjárművek elérhetősége, a műszaki adatok és megoldások, valamint a felszereltségek országonként eltérhetnek, és bármikor módosíthatók. A feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek és nem minősülnek ajánlattételnek. Részletek a Renault Márkakereskedéseknél! A képek illusztrációk.

A webhely böngészésének folytatásával Ön elfogadja, hogy a Renault Hungária Kft. és megbízott adatfeldolgozói cookie-kat használnak a webhely működésének és hatékonyságának elemzése, az Ön érdeklődésének megfelelő reklámok megjelenítése és a közösségi hálókon keresztüli kapcsolattartás céljából.
tudjon meg többet